Lompat ke konten Lompat ke sidebar Lompat ke footer

Widget HTML #1

Cara Kukus Ikan Siakap Stim

Bila ikan siakap kukus dah masakcurahkan. 1 ekor ikan siakap saiz sederhana Sedikit garam.


Ikan Siakap Kukus Pressure Cooker Recipes Cooker Recipes Cooking

1 batang daun bawang dipotong lebih kurang 3 inci.

Cara kukus ikan siakap stim. Masukkan halia dan serai ke dalam perut ikan. Sediakan ikan yang sudah dicuci ke dalam bekas stim. Resepi Ikan Kukus Halia Chinese Style.

Cara Membuat Ikan Siakap Stim Limau. 1 ekor ikan siakap jenahak kerapu atau apa sahaja - dibersihkan. 2 sudu besar air limau kasturi.

Padamkan api dan masukkan sedikit air suam kiub pati ayam sos ikan gula cili padi hijau cili padi merah lebihan serai dan perahan jus limau. 5 ulas bawang putih. Masukkan daun limau yg dikoyak halia dan serai yg dipotong letakkan di bawah ikan yg dibelah.

Masukkan halia dan serai ke dalam perut ikan. Cara masak Siakap Stim Lemon 1. Masukkan ikan siakap dalam bekas untuk stim.

Kukus ikan ke dalam periuk kukus selama 5 minit dan biarkan seketika pada suhu api perlahan. Kalau nak tahu cara masakan orang Cina memang cukup menarik bahan-bahannya juga ringkas dan mementingkan aspek kesihatan. Kelar badan ikan siakap agar ikan masak sekata dan menyerap bahan masakan nanti.

Perah jus limau nipis ke atas ikan untuk menghilangkan bau hanyir. Cincang bawang putih secara kasar. Kukus ikan ke dalam periuk kukus selama 5 minit dan biarkan seketika pada suhu api perlahan.

3 tangkai cili kecik merah. Masukkan halia dan serai ke dalam perut ikan. Resepi yang saya kongsikan ni resepi yang simple je.

Cara masak kuah stim ala Thai. Ia membantu menaikkan aroma ikan siakap stim. Bersihkan ikan dan kelar kedua belah bahagian ikan siakap.

Masukkan halia dan serai ke dalam perut ikan. IKAN KERAPU KUKUSSTIM - MUDAH. Cara Memasak Resepi Siakap Stim Limau.

Cincang bawang putih secara kasar. Ini stail masakan ikan stim orang Cina yang boleh kita masak di rumah. Cara kukus ikan.

Ikan Siakap Stim Limau memang sangat sedap. Perah jus limau nipis ke atas ikan untuk menghilangkan bau hanyir. Boleh tengok video cara nak buat ikan stim kat bawah ni ok.

Siang ikan siakap dan dibersihkan. Cara untuk membuat Masakan Ayam Goreng. Bersihkan ikan siakap dan kelar bahagian sisi kedua belah ikan.

1 batang serai diketuk saya hiris nipis. Biasanya hidangan ni dimasak dengan cara kukus atau stim. Kukus ikan ke dalam periuk kukus selama 5 minit dan biarkan seketika pada suhu api perlahan.

Mula-mula cuci bersihkan ikan siakap. Kukus ikan selama 10 min. Titik serai dan masukkan ke dalam perut.

Hiris halus sebiji lemon untuk dijadikan hiasan dan sebiji lemon lagi diperah jusnya untuk dijadikan kuah ikan siakap stim. Cara-caranya untuk kukus ikan-Bersih ikan siakap dan hiris bahagian. Cincang bawang putih secara.

Sediakan pengukus dan tunggu sehingga air kukusan mendidih. Kukus ikan ke dalam periuk kukus selama 5 minit dan biarkan seketika pada suhu api perlahan. Bahan-bahan untuk stim isi ikan.

Jangan lupa subcribe channel kami. Kukuskan ikan siakap di dalam pengukus selama. Perah jus limau nipis ke atas ikan untuk menghilangkan bau hanyir.

Masukkan sedikit dari bawang halia dan serai untuk disumbat ke dalam perut ikan dan kukus selama 15-20 minit atau sehingga ikan masak. Cara Buat Resepi Ikan Siakap Stim Limau. Bersih ikan siakap dan hiris bahagian badan nya.

Macam Nina ikan ni besar kerrr bekas kecik maka ku potong belah terus ikan. Buang air ikan yang terhasil semasa proses. 1 ekor ikan dibersihkan - Saya guna 2 ekor ikan kerapu.

Bersihkan ikan siakap dan hiris bahagian badannya. Bersih ikan siakap dan hiris bahagian badannya. 1 batang daun ketumbar.

Tutup dengan penutup dan kukuskan ia selama 15. Resepi Dan Cara Membuat Ikan Siakap Stim Limau ala Thai Untuk Seekor Ikan. Namun bagi yang tak ada periuk kukusan anda boleh masak dengan menggunakan kuali jeLebih mudah sama sedap malah jus rebusan ikannya juga banyak.

1 ekor ikan siakap besar dikelar 2 biji bawang besar dihiris bulat 1 inci halia dihiris nipis 3 batang serai diketuk 3 ulas bawang putih dihiris 6 tangkai cili padi dipotong kecil 2 biji buah tomato dipotong 4 3 biji asamboi 12 biji jus lemon Daun sup dipotong kecil sederhana kasar Cara Penyediaan. Dalam perjalanan balik saya meminta hubby singgah di kedai runcit untuk membeli ikan siakap dan bahan bahan untuk dimasak Ikan Siakap Kukus Chinese Style. Sementara menunggu sediakan kuah untuk dituang ke atas ikan.

Perah jus limau nipis ke atas ikan untuk menghilangkan bau hanyir. Masukkan serai dan halia ke dalam perut ikan untuk menghilangkan bau hanyir ikan. Curahkan air kiub pati ayam yang sudah dibancuh dengan air panas.

1 ulas bawang besar diracik halus. Cara-cara untuk siakap stim lemon. Bersih ikan siakap dan hiris bahagian badan nya Masukkan halia dan serai ke dalam perut ikan.

Bahan-bahan Ikan Siakap Stim. Kombinasi rasa pedas masam dan masinnya memang sekata sempurna. 220 gram isi ikan jenahak.

Taburkan semua bahan-bahan atas ikan. Cuci bersih ikan siakap dan letak dalam aluminium foilTumbuk hancur bawang putih bersama garamLumurkan pada ikan dan perap sekitar 15 minit. Cara masak kuah stim ala Thai.

Bersihkan ikan siakap dan kelar bahagian sisi kedua belah ikan. Stim Isi Ikan Jenahak Cepat Dan Ringkas. Panaskan periuk kukusan kukus ikan siakap selama lebih kurang 10 minit atau sehingga ikan masak.

Pendek kata chinese cooking style memang menyihatkan. 1 ketul halia muda dihiris nipis - ikut lah nak banyak mana. Kukus ikan ke dalam periuk kukus selama 5 minit dan biarkan seketika pada suhu api perlahan.

Masukkan haliabawang holland dan serai kedalam perut ikan siakap. 2 biji limau nipis. Goreng bawang putih yang dicincang tadi sehingga warna keemasan dan rangup.

5 ulas bawang putih dihiris 2 inci halia dihiris 1-2 biji limau nipis ambil jusnya 2-3 biji cili padi di hiris optional. Bersihkan ikan siakap dan lumurkan dengan kiub ayam. Banyak versi dan cara nak buat ikan stim ni.

Masakan stail Chinese ni memang semua simple tapi sangat sedap dengan penggunaan bawang putih dan halia yang banyak. 1-2 sudu besar sos ikan. 3 tangkai cili kecik hijau.

2 ulas bawang putih dicincang. Lumurkan ikan dengan garam dan serbuk perasa. Setengah kiub pati ayam.

Perah jus limau nipis ke atas ikan untuk menghilangkan bau hanyir. Cara-cara untuk kukus siakap. Mula-mula kukus ikan mengikut langkah ini.

Bersih ikan siakap dan hiris bahagian badannya. Masak semua bahan-bahan diatas dalam periuk. Ketuk 2 batang serai dan masukkan ke dalam perut ikan.

Bujang-bujang pun boleh buat. Cara-cara Cara kukus ikan. Tuang bahan bahan kuah ke atas ikan dan kukus beberapa minit lagi.

Jangn lupa bungkus dan cucuk aluminium foil di bahagian atasKukus ikan siakap 20-30 minit atau sehingga masak. Mulakan menu anda pagi ini dengan Nasi Goreng. 2a Cara-cara untuk kukus siakap.

Cincang kasar bawang putih bawang besar dan cili padi manakala cincang halus halia secara memanjang. 5-6 biji cili padi dipotong - optional. CARA MASAK KUAH STIM ALA THAI.

Kota piuk nasi besau sekali masak nasi sekali kukus ikan.


Ikan Kukus Chinese Style Resep Seafood Memasak Resep Masakan Malaysia


Dah Bosan Makan Ikan Goreng Cubalah Resipi Stim Ikan Siakap Dengan Sos Tiram Ni Lebih Sihat Dan Senang Dimasak Srinona Nonamalaysia Halal Malaysia Nona


Easy Steamed Fish Steamed Fish Recipes Steamed Fish Fish Fillet Recipe


Ikan Kerapu Kukus Stim Mudah Resep Masakan Asia Resep Masakan Sehat Makanan


Steamed Wild Sea Bass With Lemongrass And Ginger Ikan Siakap Stim Recipe Steamed Fish Recipes Fish Recipes Cooking Seafood


Resipi Ikan Siakap Stim

Posting Komentar untuk "Cara Kukus Ikan Siakap Stim"